Det är alltid extra roligt att få starta upp ett företags marknadsföring – oavsett om det är traditionella trycksaker, en ny hemsida eller konton på sociala medier. I det här fallet är företaget redan etablerat sedan länge och har en fin hemsida, men däremot inte några sociala medier.

Mitt uppdrag: Att skapa ett Facebook- och ett Instagram-konto till Damando AB, en auktoriserad redovisningsbyrå som ger kvalificerad rådgivning till företagare samt sköter löpande redovisning, bokföring, löner, deklarationer och allt sånt som gäller företagsekonomi.

Jag tog fram en färgpalett bestående av flera nyanser blått och nougatbrunt, från nästan vitt till ganska mörka toner, och skapade därefter ett antal mallar för text och bild. På så vis kommer företagets flöde att vara enhetligt och tilltalande, lätt att känna igen men ändå varierat.

Illustrationen är dels ett norrsken över en snöklädd bergssida (kontoret i Övertorneå) och dels en stockholmsliknande storstadssilhuett (kontoret i Sigtuna). Den används bland annat som omslagsbild på Facebook (december 2021).