På ett sätt har jag varit förskonad under pandemin: Fantasiskafferiet kan bedriva sin verksamhet precis som vanligt. Att göra tryckoriginal, retuschera foton, skriva texter, göra illustrationer, knåpa ihop inlägg på sociala medier och allt det andra jag gör, det går lika bra nu som innan Corona slog till.

Att hitta nya kunder, att träffa affärsvänner, att gå på näringslivsdagar och mässor eller nätverksmingel är däremot uteslutet. Mitt enda sätt att få nya uppdrag är genom nätverkande med befintliga kunder, företagargrupper och affärsvänner. I en värld där man inte får träffa någon annan inomhus än de närmaste familjemedlemmarna är det svårt för ett enmansföretag att hålla näsan ovanför vattenytan under 15 långa månader.

Nu känns det dock som att det ljusnar i många bemärkelser! Jag har flera stora, roliga och spännande uppdrag på gång. Det underbara är att det verkar gälla många av oss, så jag hoppas att vi snart kan se en lite mer vardaglig vardag där folk slipper oroa sig för konkurser och pengaproblem.